Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Сокиринецька громада» (код ЄДРПОУ: 41079632) був реорганізований і увійшов до складу Лука-Мелешківської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Сокиринецька громада
припинила діяльність, увійшла до складу Лука-Мелешківської громади

Перший «Вогник об'єднання» засвітився у Вінницькому районі

Дата: 14.07.2016 15:36
Кількість переглядів: 510

Фото без опису У с. Хижинців відбулось спільне урочисте засідання Сокиринецької та Парпуровецької сільських рад, на якому більшістю голосів (сокиринецькі депутати проголосували одностайно, парпуровецькі — 9 «за» і 3 «проти») було прийняте узгоджене рішення про добровільне об'єднання двох територіальних громад у складі чотирьох сіл: Сокиринців, Хижинців, Парпурівців та Майдана – Чапельського і створення першої у Вінницькому районі Сокиринецької об’єднаної територіальної громади з центром в с. Хижинцях. На урочистому засіданні були присутні депутати, актив сіл, громадськість та преса. Більшість присутніх були задоволені прийнятим рішенням та висловлювали надію і побажання на подальший успішний розвиток громади, що призведе до покращення життя у наших селах.

Були, звичайно, й незадоволені, які бачили можливим інший шлях розвитку своєї громади. Цьому в значній мірі сприяла «агітація», яку під виглядом консультацій по захисту інтересів людей проводило керівництво Вінницького району. Особливо цим питанням «переймається» голова районної ради Сергій Сітарський. Очевидно районні чиновники мали інші види щодо конфігурації об’єднання громад у приміському та економічно цікавому Вінницькому районі. Тому вони намагались будь-що спрямувати об’єднавчий процес у потрібне їм русло, видаючи бажане за дійсне, часом вдаючись до маніпуляції людьми, розпалювання протистояння в громаді та між сусідніми громадами, нехтування законом.

У деякій мірі задумане їм вдалось. Писарівська сільська рада, напевно, за чиєюсь порадою, повідомивши нас листом сільського голови Науменка, на жаль, вийшла зі спільного об’єднавчого процесу. При цьому була проігнорована думка людей, зафіксована в протоколах громадських слухань, завізованих головою.

А в Парпуровецькій громаді було розкручено так зване «протистояння між селами», яке тривало більше року, і лише зараз, після прийняття депутатами законних рішень, спільними зусиллями активу всіх сіл, донісши людям правдиву інформацію, вдається потроху виправляти спровоковане чиновниками протистояння.

Отже, ми покроково пройшли всі етапи, передбачені Законом «Про добровільне об’єднання громад», та ще 23 травня прийняли відповідні проекти рішень про об’єднання, але наштовхнулись на незрозуміле, непередбачене законом зволікання з наданням висновків. Довелось звертатись за підтримкою до депутатів обласної ради, в Мінренгіон, а також до народних депутатів України, які безпосередньо розробляють законодавство по об’єднанню громад.

 І лише безпосереднє оперативне втручання голови Вінницької ОДА допомогло законно завершити об’єднання наших громад. Адже Валерій Коровій, даючи публічні обіцянки про всебічну підтримку владою новостворених об’єднаних громад, до його честі, тримає слово, щоб дати поштовх успішному розвитку цим «першим вогникам», які мають стати прикладом для інших. Адже, з його слів, уже в наступному році перші об’єднання громад можуть розраховувати на серйозну державну субвенцію для розвитку власної інфраструктури.


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано