Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Сокиринецька громада» (код ЄДРПОУ: 41079632) був реорганізований і увійшов до складу Лука-Мелешківської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сокиринецька громада
припинила діяльність, увійшла до складу Лука-Мелешківської громади

«Нова українська школа» в Сокиринецькій ОТГ

Дата: 26.11.2018 11:19
Кількість переглядів: 469

    Одна з основних реформ, що визначатимуть майбутнє України – це реформа системи освіти, передусім шкільної.

   «Перший раз до першого класу» - цього року це гасло має нове наповнення. Реформа освіти передбачає рівний доступ та рівні умови для навчання усім першокласникам країни. Для забезпечення визначених нормативами потреб перших класів з державного бюджету виділено  субвенцію на виконання вимог Нової української школи.

   В рамках цієї програми для потреб двох перших класів Сокиринецького освітнього округу (комунального закладу «Хижинецький ліцей» та Сокиринецької філії) за рахунок субвенції з державного бюджету було виділено 89,4 тис.грн. Ці кошти були використані на придбання оргтехніки, шаф для зберігання засобів навчання, дидактичних матеріалів. Субвенція була перерахована влітку, що дозволило повноцінно підготуватись до навчального року та освоїти виділені кошти вчасно.

     Зрозуміло, що отриманих субвенційних коштів недостатньо для переобладнання класів та придбання необхідних засобів навчання. Тож Хижинецькою сільською радою було додатково профінансовано придбання 40 одномісних комплектів парт та стільців, 2 класних дошок, оргтехніки, меблів для зон відпочинку на загальну суму 71 тис.грн. За рахунок 1785 грн. батьківських коштів придбали індивідуальні контейнери для роздаткового матеріалу.

    Отримали наші першачки і комплекти конструктора LEGO «6 цеглинок», які діти активно використовують на уроках.

    І навіть дорога до школи стала легшою.  З місцевого бюджету понад 500 тис.грн. виділено для капітального ремонту 500 м відрізку вул.І.Богуна.

   Сподіваємось, що програма «Нової української школи» матиме продовження і в наступні роки. Спільними зусиллями держави, місцевої влади та громади школи ставатимуть не тільки осередками здобуття знань, сучасних та необхідних, але й комфортним місцем навчання, спілкування, розвитку дітей та молоді, реалізації професійного потенціалу педагогів, інтелектуального, спортивного, духовного розвитку усієї громади.

 

 

 



« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано