Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Сокиринецька громада» (код ЄДРПОУ: 41079632) був реорганізований і увійшов до складу Лука-Мелешківської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Сокиринецька громада
припинила діяльність, увійшла до складу Лука-Мелешківської громади

Новий етап розвитку Сокиринецького освітнього округу.

Дата: 26.11.2018 11:23
Кількість переглядів: 449

    Велику увагу Хижинецька сільська рада приділяє розвитку закладів освіти громади, як дошкільних, так і шкільних. Завершується ремонт дитячого садочка «Дзвіночок» с.Сокиринці, чекає своєї черги садочок в Хижинцях.

Але найбільше турбот пов’язано із нашими школами. В ОТГ прийнято стратегічне рішення зберегти і Хижинецьку, і Сокиринецьку школи шляхом їх реорганізації та створення освітнього округу: опорний заклад - комунальний заклад «Хижинецький ліцей» та Сокиринецька філія.

2018-2019 рік стане першим роком повноцінної роботи Сокиринецького освітнього округу.

Протягом літа тривала активна підготовка до нового навчального року. Особливо великий обсяг робіт було здійснено в КЗ «Хижинецький ліцей». Було проведено ремонт харчоблоку школи. Загальна сума фінансування з місцевого бюджету Хижинецької сільської ради склала 212,1 тис.грн.

Цього року легшою стала дорога до школи: з місцевого бюджету майже 500 тис.грн. виділено для капітального ремонту відрізку прилеглої вулиці.

Успішно реалізовано початковий етап проекту «Нова українська школа». За кошти субвенції з держбюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» (89,4 тис.грн.) та коштів місцевого бюджету (71 тис.грн.) облаштовано класи для першачків: закуплено нові меблі, навчальні посібники, оргтехніку тощо.

Але школа – це не лише перші класи. Оновлення засобів навчання потребують усі предметні кабінети та класні кімнати. У 2017-2018 навчальному році за рахунок місцевого бюджету було закуплено комп’ютерну техніку (ноутбуки та інтерактивні дошки) на понад 200 тис.грн.

У 2018-2019 році за рахунок державної програми підтримки опорних закладів для КЗ «Хижинецький ліцей» придбано обладнання для кабінету математики: ноутбуки, аудіосистему, проектор, класну дошку. Нові меблі будуть закуплені за рахунок місцевого бюджету.

Надають допомогу школам громади і місцеві бізнесмени.

Хижинецька сільська рада значні зусилля прикладає для підтримки шкіл, забезпечення належних умов навчання дітей та роботи педагогічного колективу. Щорічно на утримання та розвиток шкіл громади виділяється понад 8 млн.грн. Школи розвиваються, впроваджують нові технології навчання та виховання суспільно активної молоді.


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано