Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Сокиринецька громада» (код ЄДРПОУ: 41079632) був реорганізований і увійшов до складу Лука-Мелешківської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сокиринецька громада
припинила діяльність, увійшла до складу Лука-Мелешківської громади

Звернення сільського голови Лариси Дмитрівни Мельничук з приводу використання штучних квітів та вінків

Дата: 17.04.2019 23:24
Кількість переглядів: 451

Дорогі жителі територіальної громади !

 

Наближення Великого Дня – Христового Вокресіння для кожного християнина осяяне передчуттям радості і надії, прагненням духовного очищення. 

Напередодні цього свята кожен намагається подбати про наведення порядку у власних оселях, подвір’ях, дворах, а також на кладовищах.

   Впорядковуючи могили померлих і прибираючи їх квітами, часто несуть на кладовища штучні квіти  (пластикові вінки та корзини). Але насправді вони не несуть жодної церковної чи богословської символіки і не мають нічого спільного із вшануванням померлих.

  Пластикові квіти ще з етапу виготовлення сировини для них несуть негативні наслідки для екології, більшість з яких потім не потрапляє на сміттєві полігони, їх просто спалюють, чим спричиняють виділення численних токсичних речовин, зокрема діоксин, що є дуже шкідливим для довкілля та небезпечним для здоров’я і життя людей, може призвести до виникнення ракових захворювань.

На засіданні  виконачого комітету  Хижинецької сільської ради від 15 квітня 2019 року було одноголосно  прийняте рішення  про заборону використання штучних квітів та посадки дерев на кладовищах Хижинецької сільської ради.

(З рішенням можна ознайомитися  в розділі  Виконавчий комітет. Засідання виконкому  квітень 2019 року )

Пам’ятаймо, що наші вчинки є прикладом для наслідування прийдешніх поколінь і саме від нас залежить, який спадок залишимо нашому майбутньому. Саме тому, звертаюся до громади  з проханням відмовитися від пластикової поминальної атрибутики на кладовищах.

   Свято Христового Воскресіння – це свято життя. Його символом є не мертва пластикова квітка, а жива рослина. Виражати свою пам’ять і шану померлим маємо не приносячи мертві пластикові вінки та квіти, а насаджуючи живі.

Наперед вдячна за розуміння!


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано