Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Сокиринецька громада» (код ЄДРПОУ: 41079632) був реорганізований і увійшов до складу Лука-Мелешківської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сокиринецька громада
припинила діяльність, увійшла до складу Лука-Мелешківської громади

Відзначення Дня примирення та Дня Перемоги

Дата: 10.05.2019 14:55
Кількість переглядів: 397

    На початку травня в багатьох країнах світу згадують події Другої світової війни, в  Україні День пам’яті та примирення встановлено згідно з Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років». Таким чином, Україна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня в дусі пам’яті та примирення.

  Втрати України у Другій світовій війні є одними з найбільших серед країн, що постраждали від нацизму. Тоді загинув кожен п’ятий українець – коричнева чума не оминула практично жодної української родини. Саме в ці дні гранично ясно, що для України побажання миру є найголовнішим, ще незгасна людська пам’ять про колосальні жертви Другої Світової, про тисячі дощенту зруйнованих міст і десятки тисяч спалених сіл.

    Сокиринецька об’єднана територіальна громада традиційно вшановує  мужність та героїзм жертв та переможців нацизму у Другій світовій війні,  підтримує ветеранів війни, а також проводить заходи виховання у молоді почуття патріотизму, національної гідності, готовності до захисту своєї держави, шанобливого ставлення до старшого покоління у День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом.

   Сільська рада не оминає увагою тих ветеранів, які здобули перемогу та дожили до наших днів. До цьогорічного свята Перемоги 7 травня сільський голова Мельничук Лариса Дмитрівна та голова ради ветеранів Глущенко Петро Кирилович завітали  з привітаннями до ветеранів Великої Вітчизняної Бабійчука Володимира Степановича та Ільченка Василя Володимировича, які буди безпосередніми учасниками тієї  звитяжної війни.    

    8 травня в Сокиринецькому будинку культури відбувся святковий концерт «1939 – 1945. Пам`ятаємо! Перемагаємо!», де вшановано полеглих вояків та ветеранів. Урочисту частину доповнив концерт пам’яті та вдячності усім, хто подарував нам мир.

    Те не всі винесли гіркий урок з тієї страшної війни. І вже у наш час молоді українські патріоти боронять незалежність нашої держави, відстоюючи ту свободу, які принесли нам переможці Великої Вітчизняної. Тож дякуємо в ці пам’ятні дні і сучасним військовим, учасникам АТО, внукам і правнукам воїнів Другої Світової, що несуть мир у наші домівки.

   Пам’ять усіх учасників Другої Світової, що не дожили до наших днів, вшановано на меморіальних мітингах-реквіємах в селах Сокиринці, Хижинці, Парпурівці. Покладено квіти до пам’ятників загиблим воїнам–односельчанам. Вшановано пам’ять героя-партизана Березовського Віктора Йосиповича. Учні Хижинецького ліцею поклали квіти до могили невідомого солдата у с.Хижинці та до могили загиблого у Афганістані Валентина Любенка.

   Вічна пам’ять та шана тим, хто переміг ворога на фронтах Великої Вітчизняної, хто боровся з фашизмом на окупованій території, хто вже в повоєнний час відбудовував рідний край.

Ніколи знову!



« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано