Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Сокиринецька громада» (код ЄДРПОУ: 41079632) був реорганізований і увійшов до складу Лука-Мелешківської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сокиринецька громада
припинила діяльність, увійшла до складу Лука-Мелешківської громади

День Вишиванки

Дата: 16.05.2019 13:00
Кількість переглядів: 962

Фото без опису   Сьогодні у третій четвер травня ,українці вже традиційно  святкують    Всесвітній день вишиванки. Це свято покликане сприяти єдності і культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу, зберігає споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. 

    У цей день працівники  Хижинецької сільської ради Сокиринецької об’єднаної територіальної громади  долучитися до всесвітнього свята      вбравшись в національний одяг під гаслом «Одягни вишиванку на роботу».       До свята вишиванки працівники  закладів культури Сокиринецької ОТГ    підготували та виставили в фойє книжково-ілюстративну виставку «Українська вишиванка: історія і сьогодення».  на якій представили   мистецтва вишивки  українського орнаменту, схеми українських орнаментів, тощо, проведено просвітницьку роботу, спрямовану на відновлення національної пам’яті, ознайомлення з традиціями створення і носіння вишиванок, сучасними тенденціями в їх оздобленні тощо. Також представлено вишивані роботи ( картини,   рушники, вишиванки) працівників  закладів культури ,сільської ради та жителів громади і їх родин під назвою «Свято вишиванки – зв’язок поколінь». Були представлені роботи Сотніченко Н.П.,сімї Болтак Т.В.,Пікульської А.А., Білостегнюк О.Т.,Крепкої Н.О., Надзвичайно цікаві роботи представила Ільченко І.О. яка отримала в спадок старовини рушники , сорочки від Ковальчук А.Т. та Яворської Є.Т.

     Щиро дякуємо всім хто долучився до свята та будемо пам’ятати ,що  зараз – особливий час. Ми звертаємося до джерел народної творчості, до народних традицій. І як радісно усвідомлювати, що вони сьогодні оновлюються, оживають, і, мабуть, чим більше ми будемо їх знати, тим життя наше буде радіснішим, духовно багатшим. Вишиті народними візерунками сорочки згуртовують націю і роблять нас сильнішими!

Одягнімо вишиванки, друже,
Хай побачить українців світ —
Молодих, відважних, дужих,

У єднанні на сто тисяч літ!

 

 

 



« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано