Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Сокиринецька громада» (код ЄДРПОУ: 41079632) був реорганізований і увійшов до складу Лука-Мелешківської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Сокиринецька громада
припинила діяльність, увійшла до складу Лука-Мелешківської громади

День Гідності та Свободи

Дата: 20.11.2017 21:37
Кількість переглядів: 532

    17 листопада в приміщенні Сокиринецького Народного дому відбулися заходи присвяченні  Дню Гідності та Свободи, яке  буде відзначатися 21 листопада 2017 року.

На  урочистостях були присутні:   Олександр Дмитрук-  письменник, краєзнавець, Заслужений журналіст України, Микола Рудик – Герой Майдану, марафонець, який брав участь в змаганнях нескорених в США , Микола Кондратюк-  учасник Майдану 2013-2014 р., патріот України, завідуючий кафедри українознавства Академії неперервної освіти-  В.І. Лазаренко, депутати сільської ради, вчителі КЗ «Сокиринецької  ЗОШ І-ІІ ст» та КЗ « Хижинецька  ЗОШ І-ІІІ ст», школярі, жителі територіальної громади.

З  словами привітань та вдячності , розповідей про події, які відбувалися в  2013-2014 роках  у  Києві виступили наші  гості.

Працівники   Сокиринецького  Народного дому , колективи художньої самодіяльності  привітали  гостей та всіх присутніх невеличким  концертом присвяченому  Дню Гідності та Свободи України.

Олександр Дмитрук – відомий український письменник та журналіст, автор історичних романів «Тризна», «Сліди на Печерську», «Іван Богун – полковник», «Отаман Яків Шепель», «Золотий вовк», «Чорна берегиня», « Свій Чужий», « Офіцер», виступив перед вдячними глядачами та розповів про свої книги.

В історичному романі «Офіцер» розповідається про невідомі події Визвольних змагань на Поділлі в 1919 році. Головний герой — отаман Брацлавсь-кого Куреня смерті Євген Ляхович, з якого більшовики знімали шкіру, а свої безпідставно звинувачували в єврейських погромах. У книзі практично відсутні літературні герої, використано чимало замовчуваних фактів, повернуто читачам чесні імена національно свідомих офіцерів, аналізуються причини втрати незалежності та страшних поразок. Крім цього, автор наводить біографії реальних учасників боротьби за Україну.
Подвійний сюжет роману «Золотий вовк» розпочинається в далекому 1956 році й триває до 2004 року. В ньому пригоди, кохання і підлість. А в центрі — колишній фронтовий розвідник, який виявляє залишки бійців УПА, аж поки не зустрів просту дівчину Славку, чий брат по той бік. Паралельно з цим розвиваються події навколо фашистського приспішника та його зятя-власовця. Що переможе у протистоянні ідеологій, і чим доведеться пожертвувати задля справедливості? Чи завжди правда має бути з кулаками? Про це — у захоплюючому романі.

Головний герой роману «Свій Чужий» Микита Недоля все життя розмірковує чи можна вибачити катам. Він на власній шкірі відчув всі більшовицькі знущання. Після пережитого в 1933 році в нього була мета – помститися, але він цього не зробив і під час війни взяв активну участь у боротьбі з загарбниками – німецькими нацистами і російськими шовіністами. Волею випадку після війни потрапив у чужі краї і повернувся додому лише через сорок років, але тут мало що змінилося, все та ж убогість, брехня і порожні гасла про перебудову...
 

Історичний роман - хроніка «Іван Богун - Полковник»   про події визвольної війни 1648-1656 років. Головним героєм роману є полковник Іван Богун. Не оминув увагою письменник і такі історичні постаті, як Богдан Хмельницький та Іван Виговський. Твір написаний на основі реальних історичних подій, що відбувались на Поділлі. За словами автора книга не переобтяжена термінами того часу, тож читається легко.

    Всі ці книги  є   у  Сокиринецькій  сільській  бібліотеці.   



« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано